
Leidraad voor het organiseren van een 1.000-soortendag voor Natuurpuntafdelingen en natuurstudiewerkgroepen.
Citizen science of burgerwetenschap is hot! Steeds meer mensen doen mee om natuurdata te verzamelen en te registreren. Die evolutie valt enkel toe te juichen. Verschillende grootse projecten, zoals CuriezeNeuzen of Mijn Tuinlab, leveren onderzoekers een grote bron aan data. Tegelijk maakt een breed publiek kennis met de natuur en leert hoe je waarnemingen telt en meldt. Ook meer kleinschalige burgerwetenschapsacties, zoals een BioBlitz, leveren waardevolle resultaten en blijken een efficiënt instrument te zijn om nieuwe soorten in een gebied te ontdekken. Ze zijn bovendien niet zo ingewikkeld én leuk om te organiseren.
Organiseer ook eens BioBlitz! In dit draaiboek overlopen we de verschillende stappen. Je krijgt tips en tricks om er een geslaagd event van te maken en kwalitatieve data over te houden. Iedereen kan een BioBlitz organiseren. Deze leidraad is specifiek geschreven vanuit het perspectief van afdelingen en
natuurstudiewerkgroepen. Een BioBlitz is een flexibel concept dat je naar je hand kan zetten, naargelang je mogelijkheden en behoeften. Hoe groot je het evenement maakt kan je helemaal zelf kiezen. Uit deze leidraad kan je die tips uitkiezen die voor jou interessant zijn.
Informatie publiceren
Authors: | Natuurpunt Studie; |